Съвети при почистване на гараж, таван и мазе

Между работата, прекарването на време със семейството, хобита и време да бъдете с приятели, може лесно да забравите да почистите определени части от дома си. Особено ако пространството не винаги е в пряка видимост. През повечето време зоните като гаража, тавана и мазето се оставят да стоят така, както са, докато настъпи времето за пролетно почистване. Може би тези зони дори остават недокоснати, докато не решите да се преместите!

Въпреки това пандемията вдъхнови много хора да разгледат добре домовете си и да започнат дълбоко почистване. Докато почиствате дома си, може да откриете стари вещи, които може да искате да дарите или продадете.

Независимо дали правите пролетно почистване или се подготвяте да покажете дома си, нека да разгледаме най-често забравяните зони около къщата. Ето и нашите съвети как да направим всеки един от тях да изглежда като нов.


Гараж

Гаражът има много цели, поради което почистването му може да бъде изключително обезсърчително. Гаражът не само е дом на вашето превозно средство, но и място, където съхранявате вашето оборудване за градината, велосипеди и инструменти.

Понякога гаражът може дори да служи като работилница за голямо разнообразие от проекти, което го прави една от най-затрупаните зони на вашия дом.

Професионален съвет: Вместо да поставяте Вашите вещи обратно там, където са били, опитайте да инсталирате вертикална система за съхранение, за да спестите място. Вертикалната система за съхранение може да се извърши с помощта на куки и рафтове. Това ще помогне Вашите предмети да заемат по-малко място. Закупуването на работна маса и шкаф за съхранение на инструменти също може да бъде отлична инвестиция. Така ще поддържате гаража си чист и по-малко претъпкан!

почистване на гараж

почистване на гараж


Таванско помещение

Подобно на гаража, трябва да започнете почистване на тавана, като премахнете цялото прибрано съдържание. По този начин можете да разкриете стари спомени, да изхвърлите всякаква бъркотия и да освободите място за нови елементи.

Помолете Вашите деца, членове на семейството или дори приятели да ви помогнат да почистите тавана. Ако имате снимки, дрехи или семейни реликви, скрити там, почистването и преоткриването на тези предмети може да Ви помогне да си спомните за минали събития. Нещо повече, почистването на тавана с компания може да създаде много нови спомени!

 

Професионален съвет: Най-добре е да разработите система за сортиране, като етикетиране на кутии и контейнери, за да поддържате всичките си вещи организирани!

почистване на таван

почистване на таван


Мазе

За съжаление мазетата са податливи на гризачи, прах и паяжини, ако не се поддържат редовно. По-често мазето може да се превърне в дом на предмети, от които вече не се нуждаете, но се колебаете да изхвърлите.

Първата стъпка към почистването на мазето е да направите инвентаризация на това, което притежавате. Спомнете си последния път, когато сте използвали конкретен артикул. Ако не можете да си спомните последния път, може би е най-добре да изхвърлите артикула, освен ако няма сантиментална стойност.

 

Ако мазето Ви е обзаведено и функционира като жилищно пространство, почистете го, както бихте направили всяка друга зона в дома си! Това означава премахване на петна, почистване на прах и полиране на всякакви дървени мебели и дори реорганизиране и декориране.

Професионален съвет: За да придадете нов вид на мазето, освежете стените с латекс. По-ярките цветове ще направят стаята да изглежда по-голяма, докато по-тъмните цветове ще кондензират пространството.

почистване на мазе

 

 

Хамалска фирма Хамали Грийн са едни от най-добрите в бранша в София!

Доверете ни се и ни позволете да Ви помогнем с Вашето преместване!

Защото с Хамали Грийн животът е по-лек!