хамалска услуга, хамалски услуги, хамалски услуги софия, хамали софияЧесто хората избирайки да работят с някой, който да ги консултира или да извърши дадена хамалска услуга се колебаят дали сами да не свършат желаната работа. Причините могат да бъдат много. От една страна – народопсихологията на българина свързана с приказката за вълка и дебелия му врат. Свикнали сме сами да си вършим нещата. Няма да коментирам причините, защото и те сами по себе си са много разнородни.

От друга, несигурността, дали човек е направил правилния избор на специалист. Истина е, че в сферата на услугите много хора изпробват таланта си. Някои успяват други си мислят, че са успели. Ако човек попадне при вторите остава с неприятното усещане, че е трябвало да послуша вътрешния си глас и да си свърши работата сам.

За жалост, не винаги е лесно да се разпознае добрият консултант. Има някои основни елементи при наличието на които можете да сте спокойни, че работата ще бъде свършена адекватно:

*На първо място при извършването на хамалска услуга е отношението към детайла.

Качествено представяне – уеб сайт, портфолио. Сигурна съм, че има много добри специалисти, които нямат подобаваща презентация. Както и обратното – перфектното представяне не е гарант за качество. Въпреки това вярвам, че човек, който се е постарал да изпипа детайлите, да покаже какво може, чрез това, което вече е направил показва отношение. А за една хамалска услуга отношението е много важно, защото показателно е не само да свършиш една работа. Важен е и начинът по който ще я свършиш. От това се определя и крайният резултат.

*Умението да отговаря на „неадекватни” въпрoси.

Зная, че звучи странно, но ако специалистът съумее да разбере какво иска да го попита клиент, който не е нясно с детайлите и поради тази причина задава неточни въпроси, значи този човек има опитa, който е нужен. Този специалист е работил с достатъчно много хора, за да знае какво точно е важно за тях, макар те самите да не са го осъзнали поради непознаване на материята.

*Способността да ви изненада приятно с информация и идеи, за които вие не сте се сетили.

Днес информацията е много лесно достъпна, разполагаме с много източници и всеки човек може да черпи идеи от тях. Специалистът е този, който трябва да съумее да предложи нещо повече, специално за вас. Да е успял да събере цялата налична информация, да я е подредил и да я използва така, че да има най-голям ефект и полза за вас от нея.

*Желанието да отговаря на въпроси също е важно.

Човек, който „крие” информацията, за да я предостави само след сключен договор не е уверен в себе си, в способностите си. Разбира се, не може да се очаква, от който и да е специалист да направи подробен план на труда си, да даде разбивка по пера, да предостави контакти и какъвто е нужно още при първия разговор. Но не трябва да се притеснява от това да бъде откровен. Консултантът е човекът, който ще насочва клинета и ще му помогне да осъществи желанията си според наличните условности.

*Първата консултация е безплатна.

Вероятно няма нищо лошо в това първите консултации да се заплащат, все пак информацията е основен ресурс на всяка дейност. И въпреки това, смятам, че може да бъде получена от много канали и по-важен е подходът на използването и. Затова смятам, че първоначалният разговор се заплаща с това, че получаваш доверието на клиентите, а не еднократен хонорар за консултация.

В основата на ползването на специалист предлагащ дадена хамалска услуга е доверието, увереността, че този човек, ще направи нещата по-добре. Това се дължи на неговия опит, знания, усет, дори слънчева усмивка. Цената на хамалската услуга се формира не на личностна база, а на способността на човек да осъществи поставените му цели по най-добрия начин, за най-добро време, с най-малко ресурс и най-много добре изпълнени детайли. Специалистът ще съумее да ви спести време, тревоги. Той Ви спестява дори и пари и Ви предпазва от недостатъчно изпипани детайли. Професионалните хамали предотвратяват възможни грешки и Ви предупреждават за вероятните рискове. Обръщайки се назад след свършената работа, ще знаете, че сте постъпили правилно, а не, че е можело да бъде и по-добре.

Източник: cherga.net