В днешни дни преместването от едно място на друго е най-често срещано при отделни хора или семейни или бизнес компании. Има много причини за такова движение или преместване. Тъй като животът не е еквивалент на това да спреш на едно място. Напротив – той е постоянно движение напред, то преместването от едно място на друго, независимо дали е от един град в друг или просто смяна на адреса в един и същи град, не е лесно поради нуждата от много време и влагане на мисъл, усилия и дори нерви.

хамалите и хамалски услуги

Какво представлява преместването на дома Ви или офиса?

Тук на помощ идват именно хамалите и хамалските фирми,

които предлагат опаковане и преместване, които да протекат гладко и безпроблемно за София и страната. Целият процес на преместване изисква изпълнението на много стъпки. Като започнем от предварително проучване на пазара на хамалските услуги и се стигне до опаковане, товарене, транспорт, застраховане, разрешения от местната власт, разтоварване, разопаковане и пренареждане на вещите до новата дестинация.

 

Фирмите за преместване извършват работата по изготвяне на цялата документация, като например изготвяне на списък на вещите, разположението им, етикетирането на кутиите и кашоните, застраховка на вещите и други. Добрата хамалска фирма и добрите хамали в София и страната ще извършат тези услуги без Вие лично да си мръднете пръста за това. Това, което трябва да направите, е да се обадите на професионална компания и да оставите цялата работа за тях. Те ще се погрижат за всички необходими действия и ще доставят вещите Ви навреме при спазени изисквания за безопасност, което е тяхна основна грижа. Една добра хамалска фирма с дългогодишен опит в такива задачи много по-бързо, ефикасно и експедитивно ще извърши възложените им услуги.

Преместването може да се раздели условно на 3 типа:
• Домашно / Жилищно Преместване
• Корпоративно / Бизнес Преместване
• Преместване от врата до врата

Хамалски услуги за Домашно / Жилищно Преместване:

Преместването на отделни лица или семейства се случва доста често поради набор от причини. Или става въпрос за чисто преместване, или за някакъв вид семейни проблеми. Фирмите на хамали, които извършват услуги по пакетиране и преместване предлагат набор от опростени решения за преместване или подмяна на покъщнина, дори от един град в друг град. Хамалските фирми, предлагащи Домашно / Жилищно Преместване, осигуряват цялостни решения за семейства и самостоятелни лица – от опаковане на вещите до последното им разтоварване до дестинацията.

Тъй като домовете и жилищата съдържат голям брой големи и малки предмети, както и тежки или много чупливи и чувствителни на пренос вещи, професионалните хамали се погрижват за доброто, качествено и адекватно пакетиране за такъв тип вещи с цел да се избегнат всякакви повреди или счупвания. Хамалите, извършващи битови услуги по преместване предлагат доста полезни услуги. Например, опис на вещите, професионална опаковка, етикетиране на кутиите, внимателно натоварване на стоките в превозващите автомобили, превоз, складиране или съхранение (ако е необходимо), разтоварване и накрая разопаковане на стоките в новия дом.

Хамалски услуги за Корпоративно / Бизнес Преместване

С цел разрастване на бизнеса, корпоративният глад за по-добра околна среда, бизнес съоръжения и голямо пространство е голям. Когато подобна среда бъде намерена, бизнес компаниите също търсят и удобно преместване на такива места. Тъй като работните дни са много решаващи за всеки бизнес, корпоративното преместване винаги е препоръчително да се извършва по време на почивни дни или празници. Именно за такива цели, големите бизнес корпорации днес наемат хамали и опаковчици. Има много мултинационални компании в България, ИТ фирми и други корпоративни структури, които винаги имат нужда от голямо пространство и бизнес услуги, във всеки един момент. Тъй като тези компании се опитват да достигнат световния пазар или дори вече са установени на него, и за да растат повече и повече, те изпитват необходимостта да се преместят на ново място, където са на разположение съответните съоръжения.

В търсене на най-добрия доставчик на хамалски услуги, тези компании търсят хамали, които могат да предложат своите хамалски услуги на изключително удобно за тях време и са икономически изгодни. Тези компании не разчитат за такъв вид дейност на вътрешната си структура, тъй като хамалите са с опит в минимизиране на времето и щетите.

Специалистите по преместването са експертни в ефективно пренасяне на разнообразни канцеларски материали като файлове, машини / оборудване, компютри, чувствителни сървъри и офис мебели. В най-обща линия, хамалските услуги, които предлагат хамалите са: предварителен оглед на стария и на новия офис, оглед на всички отдели,  оценка на обема и типа на преместваните обекти, график на работната дейност (Събота и неделя / празник, за да се намали загубата на работа), опаковане, натоварване в транспортното средство, Застраховка на товари, Превоз на новото място, Разтоварване на вещите от камионите, Разопаковане на вещи, финално пренареждане на вещите, така че на следващия работен ден преместването не е проблем за никого.

Хамалски услуги за Преместване от врата до врата

Хамалската услуга Преместване от врата до врата е тази, в която всички етапи на опаковането и преместването се извършват от хамалската фирма. Собственикът няма участие през целия процес. Фирмите за преместване предлагат цялостни решения с такъв вид услуги от врата до врата. Започвайки от Опаковането на предметите и стигайки до окончателното пренареждане в новата дестинация се изпълва един завършен цикъл. Хамали Грийн са такива професионалисти в бизнеса си, че дори не е нужно клиентът да се докосва до преметите за опаковане / товарене / разопаковане и т.н.

Хамалските фирми професионалисти предлагат цялостно опаковане и хамалски услуги от вашия дом до вратата на дестинацията и поемат цялата отговорност за безопасна доставка на товари, застраховки, митническо агентиране и други неща свързани с формалностите. Хамалските фирми предлагат следните хамалски услуги: предварителен оглед и анализ на мястото и предметите, стандартно опаковане с помощта на качествен опаковъчен материал, инвентаризация (списък на вещите, както и етикетиране на кутиите), товарене, Застраховки, транспорт, складиране / съхранение, Доставка на вещите на новата дестинация, Разтоварване на вещите, Разопаковане на кутии и кашони.