Грешки при пренасянетоВероятно, на всеки един от нас се е случвало да прави грешки, когато се захваща с нещо, което не му е познато и няма опит в това. Това е трудният начин да научим за проблемите, които биха възникнали при всяко ново начинание. Например, ако сте решили да се пренасяте сами, твърде възможно е да не прецените размера на камиона, който трябва да наемете, което ще ви коства още едно отиване и връщане, придружено с още един наем на камиона и разходите за път.

Как може да избегнете грешките при преместването или пренасянето на вашите вещи?

Обадете се на приятел

Използвайте хамалска фирма, която ви е препоръчана от приятел, познат или е на добри позиции в интернет пространството. Питайте и разпитвайте за отзиви за начина им на работа.

Напишете си домашното

Проучете офертата или договора, който ви предлагат от хамалската фирма. Гарантирана ли е цената или може да нарасне при ивършване на доставката? Точно каква застраховка се предлага в случай, че с нещата ви се случи нещо. Би ли покрила загубите? Ангажират ли се с ден и час на транспорта и доставката или има вероятност да поседите няколко дена или с опаковани вещи, чакайки, или без тях – отново чакайки.

Избегнете прибързването

Доста вероятно е да се ангажирате с хамалска фирма, която не одобрявате, ако извършите подбора си прибързано и необмислено.

Преценете времето, за да избегнете грешки при пренасянето

Лятото изглежда като най-предпочитаният сезон за наемане на хамали (никой не желае да влачи дивани през снежни магистрали). Освен това, при хубаво време опаковането би могло да се извърши в двора на къща или кооперация, да се изчака на спокойствие докато дойде хамалската фирма и да се огледат кутиите и кашоните без притеснение, че може да се намокрят или изцапат от калта.