Разберете какво биха искали те да знаете Вие преди да ги наемете за преместване.

Всеки, който се е премествал някога, знае колко стресиращо преживяване е процесът по преместване. Какво друго знае? Знае колко е благодарен на фирмата за преместване. Между маневрирането с тежки мебели надолу по коварните стълбища и гигантски кутии на книги, сложени на всяко рамо, хамалите извършват пълни подвизи, които изглеждат немислими за много голяма част от нас. Но въпреки че те го правят да изглежда лесно, има много начини, по които можете да им помогнете да свършат своята работа още по-гладко.

1. Очакваме бакшиш, ако свършим добра работа

Наистина е неучтиво да се каже „Извинете, госпожо, бих искал да ми дадете бакшиш.“ Следователно, ние никога не го казваме. Но ако ние свършим добра работа, ние очакваме да получим бакшиш в края на преместването. Особено, когато това е част от нашата заплата.

2. Запазете ден за преместване най-малко седмица преди самото преместване

Около 40 процента от преместванията на домове и офиси през годината се случват през лятото и през почивните дни. Избегнете оставането си без хамали или търсенето на някой, който да ви помогне да преместите нещата си в последния момент – с планиране напред във времето. Или ако възможните Ви дати са гъвкави, помислете за преместване в средата на месеца или седмицата.

3. Бъдете вкъщи и бъдете подготвени

Много хора смятат, че те могат да пуснат хамалската фирма в дома си да си върши работата, а в същото време те да излязат. Но е важно Вие да бъдете там по време на процеса на преместване, така че да можете да наблюдавате какво се случва, както и да поискате отговори на своите въпроси. Уверете се, че Вашият дом е подготвен за преместването – това е от съществено значение. Помислете къде хамалите могат да паркират камионите си, изринете снега от тротоарите, ако преместването се случва през зимата, както и намерете някой, който да гледа Вашите домашни любимци в деня на преместването. И, последно, бъдете психически подготвени за преместването.

4. Свършете допълнителната работа по гладкото преместване предварително

Разберете се със съседите и отговорниците за търговски обекти, че е възможно да запушите за определен период от време входа към техните обекти, както и да вдигате определено количество шум. Изясняването на подобен род подробности е от съществено значение за безпроблемното преместване. Такива малки камъчета могат наистина да обърнат каруцата в деня на преместването.

5. Докладвайте за щети веднага

След като преместването е завършено, веднага разгледайте вещите си, за да ги проверите за щети. Ако има такива, докладвайте ги веднага на хамалската фирма, за да се предприемат действия.

6. Може да се наложи да платите повече от цената в офертата

Повечето премествания се таксуват на час, и офертите са само прогнозни. От хамалската фирма би трябвало да Ви уведомят за тази подробност. Цената на час, която хамалите Ви дават, зависи от броя на хамалите и камионите, които те възнамеряват да използват. Специалното опаковъчно оборудване и опаковъчните материали са допълнителен разход. Реалната цена може да бъде значително засегната от степента на подготвеност на клиента и как вещите ще се пренасят от и към камиона. Ако, например, оставите шкафовете или етажерките пълни с вещи, ще е необходимо хамалската фирма да извърши опаковането, което съответно ще струва повече.

7. Предупредете, ако ще се местят специални или скъпи предмети

Предметите с висока стойност трябва да бъдат оповестени преди деня на преместване, а не в самия ден. Също така, прегледайте нещата, които ще трябва да пренесете сами. От съображения за безопасност, бои, пропан танкове и някои видове домакински химикали не може законно да бъдат натоварени на транспортния камион.

8. Не слагайте прекалено много и тежки неща по кутиите и кашоните

Ако вещите Ви не са опаковани безопасно и ефективно, Вашите хамали ще трябва да отделят време, за да преопаковат някои неща, ако това е необходимо. Това време се заплаща отделно. Винаги е по-добре да се опаковат по-малко неща в по-малки кутии отколкото много неща в един гигантски, тежък кашон. За предпочитане е да се носят две по-леки кутии, отколкото една много тежка.

9. Не раздробявайте преместването на няколко процеса – нека то остане цялостно и последователно

Преместването, извършвано от един човек, който излиза от дома или офиса, докато следващия човек влиза, може да звучи ефективно, но не е. Има твърде много хора, заети в процеса, извършващи твърде много неща наведнъж. Дайте пространство за работа на хамалите, за да могат да отделят време за всеки един отделен ход. Така те ще са максимално ефективни в работата си.

10. Преценете реално колко неща искате да бъдат преместени

Въпреки, че има смисъл в това да се продават или даряват предмети, които вече не са нужни, шансовете да се отървете от всичко до последната вещ, са доста малки. Никога не се продават всички мебели, които имате намерение да продадете преди преместването. Затова е най-добре да направите списък тип „най-лош сценарий“ за целите на планирането и ценообразуването от страна на хамалската фирма. Не е честно хамалите да бъдат подготвени за определено количество вещи и предмети, а да бъдат изправени пред двойно повече неща за преместване. А и вие ще бъдете тези, които ще имат допълнителни разходи от това хамалската фирма да отдели допълнително време и капацитет, за да свърши екстра работата, която не е планирана предварително.

hamali-sofia, преместване

Преместване и транспорт. Професионализъм и качество.